Δράσεις

και συνεργασίες...!

Οι δράσεις του συλλόγου μας

Ημερολόγιο έτους 2021 με θέμα το παιχνίδι δημιουργίας λογότυπου

Ημερολόγιο έτους 2022 με θέμα την παρουσίαση Ελλήνων συνθετών

Μερικές από τις πλούσιες μουσικές δράσεις του σχολείου μας

Συναυλίες, διαγωνισμοί, κλπ

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου η δίωρη εκδήλωση με τίτλο «Η μουσική των τοίχων και των τειχών», μια πρωτοβουλία της ομάδας «Open Lesvos», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, την Κοιν.Σ.Επ. «Παρέα @ Λέσβος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρών «Το Λιοστάσι», με Χορηγία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

Επρόκειτο για μια πρωτότυπη μουσική περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του Άνω Κάστρου Μυτιλήνης, όπου 6 μουσικά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης παρουσίασαν σε ζωντανή εκτέλεση, κομμάτια ειδικά επιλεγμένα για τους χώρους αυτούς. Το κοινό σε ομάδες περιορισμένου αριθμού ατόμων, μετακινείτο από σημείο σε σημείο διαδοχικά, ενώ παράλληλα γινόταν ξενάγηση από τις επαγγελματίες ξεναγούς της Κοιν.Σ.Επ. «Παρέα @ Λέσβος».

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε και εδώ.

Διαδικτυακή ημερίδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που έλαβε χώρα στις 02.04.2021 με θέμα τα δικαιώματα των νέων στην Ευρώπη με εισηγητή τον καθηγητή Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάνο Γρηγορίου.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, όπως κάθε χρόνο, αποχαιρετιστήρια εορτή για τους μαθητές της Γ Λυκείου που αποφοιτούν από το σχολείο μας .

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε και η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παίζοντας την τελευταία σκηνή απο το "Το παιχνίδι της σφαγής" του Ευγένιου Ιονέσκο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε και εδώ

Αφίσα προγράμματος εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που έλαβαν χώρα τον Μαϊο 2019. Συμμετείχαν τα σύνολα παραδοσιακής, σύγχρονης & ξένης μουσικής, η κλασσική ορχήστρα και οι χορωδίες του σχολείου, καθώς μαθητές και μαθήτριες με σόλο εμφανίσεις. Η τελευταία μέρα έκλεισε με θεατρική παράσταση από το σύνολο θεάτρου με μουσική συνοδεία από το σύνολο μουσικής δωματίου.

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία Παλλεσβιακοί μαθητικοί αγώνες μουσικής για τους μαθητές και μαθήτριες των τελευταίων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Λέσβου, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου. Αν και δεν πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον covid-19, ωστόσο ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα επιφυλάσσεται για το επόμενο έτος!

Από την συναυλία του σχολείου μας στο Demmin της Γερμανίας στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής νέων μεταξύ των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Δείτε σχετικό βίντεο εδώ.

Από την συναυλία του σχολείου μας στο κάστρο Μυτιλήνης με την τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα στα πλαίσια του Λεσβιακού καλοκαιριού 2017.

Από την συναυλία των Μουσικών Σχολείων Μυτιλήνης και Πατρών «Μουσικές της Ελλάδας και της Ευρώπης», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Δείτε σχετικό βίντεο εδώ.

Για να παρακολουθήσετε βίντεο με συναυλίες του σχολείου μας επισκεφτείτε στο YouTube:

το κανάλι του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης 

το κανάλι του συλλόγου μας 

Για περισσότερες φωτογραφίες από τις δράσεις των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας πατήστε εδώ

© Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!