Ενημερώσεις

Ανακοινώσεις, άρθρα κλπ

Συμμετοχή του ΜΣΜ σε διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Οι μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης συμμετέχουν στον 12ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Δείτε την ταινία εδώ "Μια Σχολική Μέρα"

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ταξιδεύει στο Διάστημα!

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης λαμβάνει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αεοδιαστημικής Can Sat in Greece 2021 - 2022, που διοργανώνεται από τη SPIN - Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC) και καλύπτεται δημοσιογραφικά από το National Geographic! Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 21 ομάδες από Σχολεία και Ιδιωτικά Κολέγια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα! Συνολικά, μόνο 161 συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι 17 είναι μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης Οι συμμετέχοντες μαθητές μαζί με τον υπεύθυνο της ομάδας, καθηγητή κο Γιώργο Τριχόπουλο, θα κατασκευάσουν ένα δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού ο οποίος θα τοποθετηθεί σε πύραυλο ξηρών καυσίμων και θα εκτοξευθεί σε ύψος 1 χλμ, στο πεδίο βολής του στρατού που βρίσκεται στα Μέγαρα Αττικής. Όταν ο πύραυλος φτάσει στο απόγειο, θα πραγματοποιήσει προκαθορισμένη αποστολή, που περιλαμβάνει μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα και τα επίπεδα ηχορύπανσης. Τα δεδομένα θα στέλνονται στο σταθμό εδάφους σε πραγματικό χρόνο και θα αναλύονται. Συγκρίνοντας τις μετρήσεις αυτές με παλαιότερα δεδομένα για την περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί μελέτη για την ποιότητα διαβίωσης μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2021 σε Αττική και Εύβοια. Η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, MSMS@, έχει ήδη περάσει επιτυχώς το πρώτο επίπεδο αξιολόγησης, με την κατάθεση και παρουσίαση της τεχνικής έκθεσης preCDR (pre Critical Design Review). Με πέντε υπο-ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, Προγραμματισμός, Κατασκευή (Ηλεκτρολογική - Μηχανολογική), Σύστημα Ανάκτησης, Σταθμός Βάσης, Προώθηση - Χρηματοδότηση, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα επιστημονικά πεδία της αστροφυσικής, πληροφορικής, ρομποτικής, οικονομολογίας, marketing, μετεωρολογίας, περιβάλλοντος αποκτώντας δεξιότητες και σε project management, δημόσιες σχέσεις, διαχείριση budget, κλπ. Ο Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του ΜΣΜ, είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που υποστηρίζει την ομάδα MSMS@, καλύπτοντας έξοδα εξοπλισμού, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία στον ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο όλων των παραπάνω.

Παρακολουθήστε την πορεία του project στον αποκλειστικό ιστότοπο για το έργο CanSat στη σελίδα εδώ !

Δείτε την ομάδα του CanSat εδώ !

(17.08.2021)

Παρουσίαση της διαμαρτυρίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για την μετεγκατάσταση σε τμήμα του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα από την δημοσιογράφο Μυρσίνη Τζινέλλη στην  ΕΡΤ Αιγαίου, καθώς και από την δημοσιογράφο Ανθή Παζιάνου ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ και τις αντίστοιχες συνεντεύξεις εδώ: ΣΤΟ ΝΗΣΙ και ΕΡΤ Αιγαίου

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης παρέλαβε με χαρά από τον κο Μιχάλη Μεϊμάρογλου, συντονιστή της κοινωνικής δράσης "Electronic Seikilos", τη δωρεά ηχητικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

  1. Synthesizer Korg Monologue
  2. Studio monitor speakers JBL 305P MKII
  3. Κονσόλα μίξης ήχου Behringer Xenyx Q802USB
  4. Κάρτα ήχου Roland QUAD-CAPTURE
  5. Καλώδια ήχου και πολύπριζο

Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί στο μάθημα Πληροφορικής και Μουσικής Τεχνολογίας, σε όλες τις τάξεις του σχολείου ενώ θα πραγματοποιηθούν από την αρχή του σχολικού έτους 2021 - 2022 παράλληλες σχετικές δράσεις όπως εισαγωγικά σεμινάρια στην ηλεκτρονική μουσική και ημερίδες με καλεσμένους μουσικούς από το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

(17.06.2021)

Άρθρο της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Αιγαίου κας Μυρσίνης Τζινέλλη στο οποίο παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι αντιρρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον ΟΑΕΔ, αλλά και οι συστάσεις της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με την ανακατανομή των αιθουσών διδασκαλίας μεταξύ του μουσικού σχολείου και του συστεγαζόμενου 5ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα της Χρυσομαλλούσας.  Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο ανεξάρτητες αυτές αρχές συντάσσονται με τις καθόλα τεκμηριωμένες απόψεις της σχολικής μας κοινότητας και αναμένουμε τις νόμιμες ενέργειες  των αρμοδίων αρχών. Στο άρθρο αυτό φιλοξενείται και συνέντευξη της προέδρου του ΔΣ του συλλόγου μας Μαρούσας Τσαχάκη, καθώς και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τιμολέοντα Θεοφανέλλη. Τα σχόλια δικά σας.

Δείτε το άρθρο και τις συνεντεύξεις εδώ.

(02.04.2021)

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, οι οποίοι πέρασαν στη Β φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δάφνη "τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης"

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ.

(29.03.2021): Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, συνεχίζοντας το Ευρωπαϊκό του όραμα για ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία που θα προσφέρει γενική και καλλιτεχνική παιδεία με σύγχρονες μεθόδους, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1, για επτά χρόνια (μέχρι το τέλος του 2027)! Η αίτηση που είχε υποβάλλει στον εθνικό φορέα των προγραμμάτων (ΙΚΥ), πέρασε τον έλεγχο ποιότητας και εγκρίθηκε, με συλλογική προσπάθεια από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου! Πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές μας για την υπέροχη και επίπονη προσπάθεια!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος, δείτε εδώ.


(08.03.2021): Πλήρης οδηγός για μουσικές σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 


(26.02.2021) - Μεγάλες διακρίσεις για του μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο και Παγκυπριακό Διαγωνισμό Σαξοφώνου που γίνεται κάθε χρόνο στη Λάρισα. Περισσότερα εδώ.

© Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!