Ενημερώσεις

Ανακοινώσεις, άρθρα κλπ

Πρώτο βραβείο για το ΜΣΜ σε Ευρωπαΐκό διαγωνισμό!

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης απέσπασε την πρώτη θέση για την Ελλάδα, στον Ευρωπαΐκό διαγωνισμό Καρλομάγνος, για το έτος 2023! Το βραβείο αφορά τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με τον τίτλο "Το παιχνίδι της επιρροής", στο οποίο εξομοιώνεται η λειτουργία του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, με τους Αντιπροσώπους, τις Επιτροπές και τη δύναμη επιρροής που ασκούν στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την Ευρώπη. Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς (ο οποίος πλέον υπηρετεί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών), και στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Κατσανεβάκη, Αγγελική Αναγνώστου, Βασιλική Μπάλιακα, Δανάη Γούτου, Βαρβάρα Δάλα, και η βιολόγος του ΜΣΜ, Αναστασία Κατσαρού. Το παιχνίδι έχει ήδη κερδίσει διάκριση από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) όπου και παρουσιάστηκε στη Στέγη Ωνάση. Την Ελλάδα και το ΜΣΜ θα εκπροσωπήσει το διάστημα 11-14 Μαΐου η κα Κατσαρού, στο Aachen της Γερμανίας, συμμετέχοντας σε ειδική τελετή κατά την οποία θα επιλεγεί ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος νικητής του διαγωνισμού σε πανευρωπαΐκό επίπεδο.

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στην μεσαιωνική πόλη Λούμπεκ της Γερμανίας

Με σύνθημα "The music connecting the people in Europe", η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (ΜΣΜ) στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαΐκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 και

εκπαιδευτικής εκδρομής, ταξίδεψε στην πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας Λούμπεκ, προκειμένου να επισκεφθεί το σχολείο Thomas Mann.
Ένα 28μελές μουσικό επιτελείο αποτελούμενο από μαθητές των μουσικών συνόλων της Σύγχρονης και Παραδοσιακής μουσικής καθώς και από καθηγητές του σχολείου μας, ταξίδεψε από το νησί μας στις 20 Μαρτίου με όχημα τον μουσικό πλούτο της Ελλάδας, έχοντας ως κύριο σκοπό την ένωση των δύο πολιτισμών, της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Ο σύλλογος απευθύνει δημοσίως τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την οικονομική στήριξη που μας προσέφερε προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών.

Για περισσότερα επισκεφτείτε την καρτέλα "Τα νέα μας" της ιστοσελίδας του σχολείου πατώντας εδώ.

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στο Istituto Comprensivo Alí Terme – Scuola ad Indirizzo Musicale της Σικελίας

Μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα 6 μαθητές της Γ' γυμνασίου και 2 συνοδοί καθηγήτριες, ταξίδεψαν στο Alí Terme της Σικελίας, για μια μουσική συνάντηση με τους μαθητές και τους καθηγητές του Istituto Comprensivo Alí Terme – Scuola ad indirizzo musicale, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 με τίτλο "Following Sappho ́s footsteps: a musical connection between Lesvos and Sicily".

Για περισσότερα επισκεφτείτε την καρτέλα "Τα νέα μας" της ιστοσελίδας του σχολείου πατώντας εδώ.


Εκπαιδευτική εκδρομή του ΜΣΜ στην Νυρεμβέργη

Εκπαιδευτικοί και ομάδα μαθητών των μουσικών συνόλων της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (ΜΣΜ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαΐκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 με τίτλο «Cultivating the Europe an Identity through music», συμμετείχαν στη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Γυμνασίου στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας (Private Volksschule der Republik Griechenland in Nbg), το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στον πολιτιστικό πολυχώρο Hubertussaal στις 8:00 μ.μ. Στην παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμπραξη χορωδιακού και ορχηστρικού συνόλου του Ελληνικού Γυμνασίου της Νυρεμβέργης και του ΜΣΜ καθώς και δύο επαγγελματιών μουσικών της ελληνικής κοινότητας της Νυρεμβέργης.

Για περισσότερα επισκεφτείτε την καρτέλα "Τα νέα μας" της ιστοσελίδας του σχολείου πατώντας εδώ.

Δείτε επίσης:

Trailer συναυλίας

Η μπαλάντα του Αντρίκου

Ένα το χελιδόνι

Περισσότερα στο κανάλι YouTube του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Δέκα μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, ως junior ambassadors για το πρόγραμμα EPAS της Ευρωπαΐκής Ένωσης, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Κατσαρού Αναστασία και Τσαλίκη Κωνσταντίνα, συμμετείχαν σε συζήτηση στο Στρασβούργο, στην αίθουσα του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στη συζήτηση από δύο σχολεία, καθώς συμμετέχει μαζί και το Γενικό Λύκειο Σουφλίου. Το βασικό θέμα της συζήτησης για τις 26 Ιανουαρίου 2023 ήταν "Media and Democracy: the EU's actions to tackle Fake News". Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Euroscola, της Ευρωπαΐκής Ένωσης, με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να εκφραστούν για διάφορα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την Ε.Ε. Η δυνατότητα στην ομάδα EPAS του ΜΣΜ δόθηκε λόγω της εξαιρετικής επίδοσής της κατά το έτος 2021-2022, και της διάκρισής της σε πανελλαδικό επίπεδο.


Συμμετοχή του ΜΣΜ σε διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Οι μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης συμμετέχουν στον 12ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Δείτε την ταινία εδώ "Μια Σχολική Μέρα"

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ταξιδεύει στο Διάστημα!

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης λαμβάνει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αεοδιαστημικής Can Sat in Greece 2021 - 2022, που διοργανώνεται από τη SPIN - Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC) και καλύπτεται δημοσιογραφικά από το National Geographic! Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 21 ομάδες από Σχολεία και Ιδιωτικά Κολέγια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα! Συνολικά, μόνο 161 συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι 17 είναι μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης Οι συμμετέχοντες μαθητές μαζί με τον υπεύθυνο της ομάδας, καθηγητή κο Γιώργο Τριχόπουλο, θα κατασκευάσουν ένα δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού ο οποίος θα τοποθετηθεί σε πύραυλο ξηρών καυσίμων και θα εκτοξευθεί σε ύψος 1 χλμ, στο πεδίο βολής του στρατού που βρίσκεται στα Μέγαρα Αττικής. Όταν ο πύραυλος φτάσει στο απόγειο, θα πραγματοποιήσει προκαθορισμένη αποστολή, που περιλαμβάνει μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα και τα επίπεδα ηχορύπανσης. Τα δεδομένα θα στέλνονται στο σταθμό εδάφους σε πραγματικό χρόνο και θα αναλύονται. Συγκρίνοντας τις μετρήσεις αυτές με παλαιότερα δεδομένα για την περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί μελέτη για την ποιότητα διαβίωσης μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2021 σε Αττική και Εύβοια. Η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, MSMS@, έχει ήδη περάσει επιτυχώς το πρώτο επίπεδο αξιολόγησης, με την κατάθεση και παρουσίαση της τεχνικής έκθεσης preCDR (pre Critical Design Review). Με πέντε υπο-ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, Προγραμματισμός, Κατασκευή (Ηλεκτρολογική - Μηχανολογική), Σύστημα Ανάκτησης, Σταθμός Βάσης, Προώθηση - Χρηματοδότηση, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα επιστημονικά πεδία της αστροφυσικής, πληροφορικής, ρομποτικής, οικονομολογίας, marketing, μετεωρολογίας, περιβάλλοντος αποκτώντας δεξιότητες και σε project management, δημόσιες σχέσεις, διαχείριση budget, κλπ. Ο Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του ΜΣΜ, είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που υποστηρίζει την ομάδα MSMS@, καλύπτοντας έξοδα εξοπλισμού, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία στον ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο όλων των παραπάνω.

Παρακολουθήστε την πορεία του project στον αποκλειστικό ιστότοπο για το έργο CanSat στη σελίδα εδώ !

Δείτε την ομάδα του CanSat εδώ !

(17.08.2021)

Παρουσίαση της διαμαρτυρίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για την μετεγκατάσταση σε τμήμα του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα από την δημοσιογράφο Μυρσίνη Τζινέλλη στην  ΕΡΤ Αιγαίου, καθώς και από την δημοσιογράφο Ανθή Παζιάνου ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ και τις αντίστοιχες συνεντεύξεις εδώ: ΣΤΟ ΝΗΣΙ και ΕΡΤ Αιγαίου

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης παρέλαβε με χαρά από τον κο Μιχάλη Μεϊμάρογλου, συντονιστή της κοινωνικής δράσης "Electronic Seikilos", τη δωρεά ηχητικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

  1. Synthesizer Korg Monologue
  2. Studio monitor speakers JBL 305P MKII
  3. Κονσόλα μίξης ήχου Behringer Xenyx Q802USB
  4. Κάρτα ήχου Roland QUAD-CAPTURE
  5. Καλώδια ήχου και πολύπριζο

Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί στο μάθημα Πληροφορικής και Μουσικής Τεχνολογίας, σε όλες τις τάξεις του σχολείου ενώ θα πραγματοποιηθούν από την αρχή του σχολικού έτους 2021 - 2022 παράλληλες σχετικές δράσεις όπως εισαγωγικά σεμινάρια στην ηλεκτρονική μουσική και ημερίδες με καλεσμένους μουσικούς από το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

(17.06.2021)

Άρθρο της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Αιγαίου κας Μυρσίνης Τζινέλλη στο οποίο παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι αντιρρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον ΟΑΕΔ, αλλά και οι συστάσεις της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με την ανακατανομή των αιθουσών διδασκαλίας μεταξύ του μουσικού σχολείου και του συστεγαζόμενου 5ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα της Χρυσομαλλούσας.  Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο ανεξάρτητες αυτές αρχές συντάσσονται με τις καθόλα τεκμηριωμένες απόψεις της σχολικής μας κοινότητας και αναμένουμε τις νόμιμες ενέργειες  των αρμοδίων αρχών. Στο άρθρο αυτό φιλοξενείται και συνέντευξη της προέδρου του ΔΣ του συλλόγου μας Μαρούσας Τσαχάκη, καθώς και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τιμολέοντα Θεοφανέλλη. Τα σχόλια δικά σας.

Δείτε το άρθρο και τις συνεντεύξεις εδώ.

(02.04.2021)

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, οι οποίοι πέρασαν στη Β φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δάφνη "τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης"

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ.

(29.03.2021): Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, συνεχίζοντας το Ευρωπαϊκό του όραμα για ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία που θα προσφέρει γενική και καλλιτεχνική παιδεία με σύγχρονες μεθόδους, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1, για επτά χρόνια (μέχρι το τέλος του 2027)! Η αίτηση που είχε υποβάλλει στον εθνικό φορέα των προγραμμάτων (ΙΚΥ), πέρασε τον έλεγχο ποιότητας και εγκρίθηκε, με συλλογική προσπάθεια από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου! Πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές μας για την υπέροχη και επίπονη προσπάθεια!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος, δείτε εδώ.


(08.03.2021): Πλήρης οδηγός για μουσικές σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 


(26.02.2021) - Μεγάλες διακρίσεις για του μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο και Παγκυπριακό Διαγωνισμό Σαξοφώνου που γίνεται κάθε χρόνο στη Λάρισα. Περισσότερα εδώ.

© Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!